Nieuws uit Zele

Zele
Zele

Nieuws uit Zele

Kindergemeenteraad wil kleurrijke zebrapaden

16/06/18 02:57 - Op de laatste kindergemeenteraad van het schooljaar werd bekendgemaakt welk project de kinderen in Zele willen uitvoeren. “We hopen dat extra kleurrijke en mooie zebrapaden ertoe leiden dat automobilisten meer zullen vertragen, zodat voetgangers veilig kunnen oversteken”, zegt kinderburgemeester Scott De Ruyver. “We gaven alvast één zebrapad wat meer kleur, hopelijk volgen er nog.”

Chef Fleur de Lin naar wereldfinale Bocuse d'Or

15/06/18 02:57 - Lode De Roover (34) mag naar de wereldfinale van de prestigieuze kookwedstrijd Bocuse d'Or. In de Europese finale pakte het Belgische team onder zijn leiding de zesde plaats.

Polderbestuur investeert in waterlopen en herkenbaarheid

15/06/18 02:57 - Het Polderbestuur Schelde-Durme Oost neemt twee nieuwe dienstwagens in gebruik voor de polderwachters. Meteen wordt ook het nieuw logo van de polder zichtbaar in het straatbeeld. Dat logo met zes blauwe en groene vlakjes symboliseert de zes polders, die tien jaar geleden van overheidswege werden samengevoegd. Het werkingsgebied van de 8.777 hectare grote polder strekt zich uit over de gemeenten Hamme, Dendermonde, Lokeren, Sint-Niklaas, Temse, Waasmunster en Zele. “De blauwe kleur staat voor ons waterbeleid en het groen voor de nauwe band met de natuurlijke omgeving”, licht ontvanger-griffier Stijn Windey uit Moerzeke toe. Het polderbestuur wil de bevolking nog meer informeren over haar werking.

Groene Stroom maakt centrum aangenamer

14/06/18 06:00 - Het gemeentebestuur maakte de krachtlijnen rond Groene Stroom bekend. Die moeten het beleid van de komende jaren ondersteunen. Het is de bedoeling om van Zele een aangename en groenere gemeente te maken, met minder auto's in het centrum.

Schoolstraten voor elke schoolomgeving

14/06/18 02:57 - In Zele werd van de Bookmolenstraat de eerste fietsstraat gemaakt. Oppositiepartij CD&V steunt de invoering, maar wil nog veiligere schoolomgevingen door de invoer van schoolstraten.

VIDEO. Zeelse chef brengt ons land in finale Bocuse d'Or

13/06/18 19:02 - Lode De Roover, de chef van restaurant Fleur De Lin in Zele, mag naar de grote wereldfinale van de Bocuse d'Or, begin volgend jaar in Lyon. Op de Europese finale van deze prestigieuze kookwedstrijd, gisteren in het Italiaanse Turijn, behaalde De Roover en zijn team een mooie zesde plaats. Vanmiddag werd hij door een tiental fans opgewacht op de luchthaven van Zaventem.

Pirana bundelt in ‘Frika’ zijn cartoons over Afrika

13/06/18 02:57 - De Zeelse cartoonist Pirana heeft een nieuw album uit. ‘Frika’ toont cartoons en verhalen die hij maakte over Afrika, een continent waar hij zijn hart aan verloren heeft.

Nieuwe machines voor OLVI-Pius X

13/06/18 02:57 - OLVI-Pius X investeerde in nieuwe machines. In het kader van de nieuwe leerplannen werden een nieuwe 3D-printer, een lasercutter en twee CNC-machines aangekocht.

Citytrailrun brengt 1.800 euro op voor Roparunteams

12/06/18 02:57 - Boksteam Zele organiseerde een geslaagde Citytrailrun. “Heel wat deelnemers wandelden of liepen de omloop door het centrum, door het groen, maar ook door gebouwen”, zegt organisator Francis De Donder. “De opbrengst schenken we aan Team Magnetrol, de Moerenlopers en de Kloddelopers, de drie Roparunteams in onze gemeente.” Er kon een cheque van 1.800 euro overhandigd worden.

VIDEO. Chef Fleur de Lin maakt zich klaar voor het EK Koken op Bocuse d'Or

08/06/18 19:55 - Lode De Roover, chef van het Zeelse sterrenrestaurant Fleur De Lin, vertrekt zaterdag naar Turijn. Samen met zijn commis Piet Vande Casteele vertegenwoordigt hij België daar op de Bocuse d'Or, het Europees kampioenschap koken. Maandagmiddag is het duo aan de beurt. Als ze bij de beste 10 eindigen, mogen ze ook naar de wereldfinale. Die vindt begin volgend jaar plaats in het Franse Lyon.

Zelf nieuws uit Zele?
Deel ervaringen over ZeleZele

„ Uw gids door Zele op woonplaatsen.be! “

Woonplaatsen.be

Voordelen van Woonplaatsen.be
  • Ontvang vrijblijvend prijzen en offertes.
  • Lokale aanbieders gespecialiseerd in hun vak
  • Sluit de beste regionale deals in enkele kliks.
  • 100% gratis en geheel vrijblijvend te gebruiken